Založ si blog

Cyprus, Slovensko a politici

Cyprus,  Slovensko  a  politici

 

V prípade ak pomoc bude schválená.

 

Slováci budú musieť prispieť občanom Cyprusu sumou  cca  82 miliónov EUR.

Nerozumiem tomu, keď v Eurozóne  sme najchudobnejší  a  v  hodnote majetku na osobu sme až  4,5 x chudobnejší ako občan Cyprusu (viď zistenia Oxfordskej univerzity).

Logicky sa pýtam:

Horných 10 000 Cyperčanov (max)  si uložili peniaze v iných štátoch vo výške 4,5 miliardy EUR.  To značí, že na hlavu jedného zbohatlíka – politika Cyprusu je to cca  450 000 EUR, na jeho ženu ďalších 450 000 EUR a na každé dieťa ďalších 450 000 EUR

Dobre je to spočítané  – je to tak. A to som pridal počet politikov aj s rodinami a ich známych.

Štát zvýšil Slovenským živnostníkom a dohodárom odvody a dane. Vlastne ak si živnostník nebude môcť odpočítať z daňového základu odvody do sociálnej a zdravotnej poisťovne už v roku 2013, tak v nasledujúco roku zaplatí daň viac o cca  400 EUR (mnohí aj viac).

Navyše máme asi 200tisíc  až 300 tisíc seniorov pod hranicou chudoby.

Takže naši politici nám veselo zoberú od úst a opäť dajú na pokyn EU peniaze milým Cyperčanom, oveľa bohatším ako sme my Slováci.

 

Pýtam sa:

 

To už žiaden náš najvyšší politik nemá zdravý úsudok. To už sa každý bojí povedať pani Merkelovej a iným polobohom,  pravdu do očí, že platiť radi budeme, ale  len chudobnejším ako sme my.

Veď aj trubiroh s nablblým výzorom, to predsa musí pochopiť, alebo sme všetci prostejší ako trubiroh (okrem normálnych občanov).

Prečo tvrdo nepoukážete,  že peniaze sú u Cyperských politikoch a zbohatlíkoch v obrovských miliardách EUR.

Cyprus vďaka  daňovému raju,  okradol aj Slovenských občanov (aj vďaka Slovenským  ľahostajným politikom), rádovo za tie roky v stámiliónoch EUR.

A my im máme ešte dať peniaze. Aj peniaze od živnostníkov a dohodárov. Veď mne bude tých 500 EUR, čo mi zoberú naviac na dani  poriadne chýbať.

Chápu  to politici,  alebo Vám politikom  je to už celkom jedno?

 

Jedno je pravda. 

Dávate peniaze iným preto,  lebo Vás politikov sa  to finančne skoro vôbec,  ale vôbec nedotkne.

Áno, máte slastný pocit trónu mocipánov, že Vám a Vašej rodine to neuškodí a ostatní občania  to budú musieť nejako prežiť.   Je to pocit  sebavytvorejších karieristov.

Ale my potrebujeme politikov slúžiacich Slovákom, ktorý chcú spravodlivosť tu na Slovensku  a pred celým svetom.  Vašou  svätou  povinnosťou  je  čo  najviac chrániť občanov pred  zlom a neprávosťou.

Ústupky pre EU, na úkor občanov,  robia len tí, čo im vôbec na ľuďoch nezáleží.

Prečo nás neviete  chrániť. Nemáte čistú  myseľ, chýba Vám odhodlanosť, alebo  vôbec nechcete?

Tak sa spamätajte,  aby Ste raz neboli súdení ľudom, svedomím, alebo bohom!

Americká dobiedzavá žlč

23.04.2014

Americká dobiedzavá žlč. Ako občan Slovenska , nesúhlasím s vyjadrením šéfa Slovenskej diplomacie Miroslava Lajčáka na stretnutí s Kanadským premiérom: že ak Únia prijme rozhodnutie o sankcií voči Rusku, tak Slovensko sankcie rozhodne podporí.Ako sa opovážuje p. Lajčák hovoriť za Slovenský národ takéto závažné skutočnosti, ktoré silne poškodia [...]

Huncovce a Krym

23.03.2014

Huncovce a Krym Nebudem sa dlho rozpisovať, ale nedá mi povedať. Slovensko má zbytočný problém s Krymom. Je ďaleko viac ako 1000 km, žiadne násilie, vykonané referendum a pripojenie opäť k Rusku ako aj predtým pred nedávnymi rokmi. Veľa kriku politikov a politológov a blbých úvah ako Rusko potrestať za to, že ĺudia na Kryme sa chceli pripojiť k Rusku po tom , [...]

Kukan skritizoval Kotlebu za jeho list Janukovyčovi.

06.02.2014

Nechcem sa vyjadrovať ku obsahu listu napísaný Kotlebom, ale ku Kukanovi a iným. Som znechutený a pýtam sa: Akým právom kritizuje iných , keď ako poslanec európskeho parlamentu a bývalý minister zahraničia hlása iba jednostranné hľadisko Ameriky a EÚ. 1, Píše, že by bolo potrebné radšej podporovať demonštrantov na Ukrajine. Prečo to [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 314591x
Priemerná čítanosť článkov: 6420x

Autor blogu

Kategórie