Založ si blog

Nadávate na starý Socializmus ?

Nadávate na starý  Socializmus ?

Nenadávajte !, lebo teraz funguje oveľa väčší Socializmus. Veď predsa tak krásny  Socializmus,  ako majú veľké nadnárodné súkromné spoločnosti, plynárne, elektrárne, vodárne, teplárne, dôchodkové spoločnosti, súkromné poisťovne vrátane zdravotných,  dôchodkových fondov,  bánk, oligarchov a iných  ani nemôže už existovať.

Žiadna  morálna  a  finančná zodpovednosť.  Len vysoké  platy  šéfov,  vysoké odmeny vyvolených rádovo  v  miliónoch  korún. Čo je ziskové si ihneď privlastňujú.  Keď je zle žiadajú o dotácie  a  pomoc štátu.  Ak  niečo zbabrú, tak  si  upravia výsledky,  zdražia, znížia  kvalitu  apd.,  ale  vždy len  na  úkor  občanov štátu.   Žongľujú  vo  finančných operáciách  a  burzových hrách.   Nie sú  to  ich  ťažko zarobené peniaze.   Môžu  hrať, koľko len chcú. V  najhoršom  jednoducho  skrachujú a bude hoc aj po penziách. Za zlé  investície  napríklad bánk  alebo  znehodnocovanie   peňazí sporiteľov  v dôchodkových spoločnostiach,  sa nikto nepotrestá.  Lebo je tu  humánny kapitalizmus. Práve naopak,  ak bude veľmi zle, tak jednoducho odídu usmiatí  s vysokým odstupným.                                                             

Taký nádherný Socializmus, nikdy ešte na svete neexistoval. A je priam ukážkový. Také šafárenie a zodpovednosť nikoho,   už dávno predbehli  aj najhoršie riadené podniky za čias socializmu pred  rokom  1989.

Načo sa bude vedenie  snažiť, keď vyzbierané peniaze pravidelne prídu každý mesiac na ich skoro vlastné účty.  A  každý mesiac  prídu stále, znova a znova.  Obyvateľstvo musí platiť,  lebo ináč exekúcia.  Načo lacnejšiu  pitnú vodu,  plyn,  elektriku,  naftu  atď, atď, veď naopak,  ak  všetko zdražie,   tak  opäť  bude  väčší  zisk.    Tak  aká  námaha,  aká  zbytočná poctivá práca vyvolených a  zodpovedných.  Lebo   heslo prešpekulovaných  bujakov je :  Já, Já, a jenom Já.  Vďaka ti Socializmus v kapitalizme – vďaka.

Len  nadávajte  ešte  stále zaslepení   ľudkovia   na  starý socializmus,  a  najradšej takí,   čo Socializmus  ani  nezažili.   Lebo  pre svoju  túžbu  žiť  v  správnom  kapitalizme,  Ste vytvorili  Vy  novodobí  ľudkovia kapitalizmu,  ešte väčší  a  nádhernejší  Socializmus pre vyvolených na úkor Vás samých  –  zaslepených kapitalistických somárov.  

Vy a Vy,   Ste   im  umožnili   žiť   priam  v   komunizme,  bojíte sa ozvať    pre  svoju  zbabelosť,  slepotu  a  pokrytectvo.    Vy  Ste  im umožnili  mať skoro  všetko zadarmo  a  za  málo  práce veľa pláce  a to bez akejkoľvek trestnoprávnej zodpovednosti.

Teraz  je  tu  vytvorený  ten  Vami  nenávidený,   škaredý   Socializmus  –  Vy  neustále zbedačovaní  a oblbnutí  nadšenci kapitalizmu.

luki

 

Americká dobiedzavá žlč

23.04.2014

Americká dobiedzavá žlč. Ako občan Slovenska , nesúhlasím s vyjadrením šéfa Slovenskej diplomacie Miroslava Lajčáka na stretnutí s Kanadským premiérom: že ak Únia prijme rozhodnutie o sankcií voči Rusku, tak Slovensko sankcie rozhodne podporí.Ako sa opovážuje p. Lajčák hovoriť za Slovenský národ takéto závažné skutočnosti, ktoré silne poškodia [...]

Huncovce a Krym

23.03.2014

Huncovce a Krym Nebudem sa dlho rozpisovať, ale nedá mi povedať. Slovensko má zbytočný problém s Krymom. Je ďaleko viac ako 1000 km, žiadne násilie, vykonané referendum a pripojenie opäť k Rusku ako aj predtým pred nedávnymi rokmi. Veľa kriku politikov a politológov a blbých úvah ako Rusko potrestať za to, že ĺudia na Kryme sa chceli pripojiť k Rusku po tom , [...]

Kukan skritizoval Kotlebu za jeho list Janukovyčovi.

06.02.2014

Nechcem sa vyjadrovať ku obsahu listu napísaný Kotlebom, ale ku Kukanovi a iným. Som znechutený a pýtam sa: Akým právom kritizuje iných , keď ako poslanec európskeho parlamentu a bývalý minister zahraničia hlása iba jednostranné hľadisko Ameriky a EÚ. 1, Píše, že by bolo potrebné radšej podporovať demonštrantov na Ukrajine. Prečo to [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 49
Celková čítanosť: 314053x
Priemerná čítanosť článkov: 6409x

Autor blogu

Kategórie